Порошенко може внести до Ради подання на нових членів ЦВК цього тижня

Президент України Петро Порошенко цього тижня може внести до Верховної Ради подання на нових членів Центральної виборчої комісії, заявляє представник президента в парламенті, народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Луценко.

«Президент внесе найближчим часом – я сподіваюся, цього тижня – подання щодо нових членів Центральної виборчої комісії», – повідомила Луценко 15 січня на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту.

На сьогодні семирічний термін повноважень сплив у 13 з 15 членів ЦВК, але вони продовжують виконувати свої обов’язки.

Влітку 2016 року президент України Петро Порошенко запропонував звільнити 12 із 15 членів Центральної виборчої комісії, серед яких голова ЦВК Михайло Охендовський і його заступники Андрій Магера та Жанна Усенко-Чорна. Президент також вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Однак спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що вони не знаходять підтримки депутатів і що президент готовий у разі потреби змінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК.

Подання про призначення нових членів ЦВК президент вносить у Верховну Раду після консультацій з фракціями й обговорення їхніх пропозицій.

залишити відгук: