У НАЗК є питання майже до всіх міністрів щодо їхніх е-декларацій – Радецький

Перевіряючи електронні декларації членів Кабміну за 2015 рік, Національне агентство України із запобігання корупції ще не отримало повної інформації від компетентних державних органів та пояснень від самих міністрів, повідомив в ефірі Радіо Свобода заступник голови НАЗК Руслан Радецький.

«НАЗК не отримало повний пакет інформації по даних суб’єктах перевірки і НАЗК не отримало пояснення від суб’єктів декларування по низці рухомого і нерухомого майна», – зазначив Руслан Радецький.

Він нагадав, що перевірка не здійснюється автоматично, як це передбачалося раніше, а декларації перевіряють в ручному режимі.

«Ми робимо запит до компетентних органів державної влади, просимо надати ту чи іншу інформацію, яка б підтвердила інформацію, яку вніс суб’єкт в е-декларацію. Такі запити ми зробили. Наприклад, по одному міністру не надійшло біля п’яти відповідей від компетентних органів», – розповів Руслан Радецький.

На уточнююче запитання, щодо яких міністрів ще не надійшла інформація, Радецький відповів: «По міністру Насалику не надійшло, по Авакову не надійшло, по Кутовому… У нас не тільки по цих особах, у нас фактично по всіх 23 суб’єктах перевірки декларацій є питання. І всі вони повідомлені, що нам необхідно надати пояснення. На сьогодні деякі міністри і віце-прем’єр-міністри надали в письмовій формі пояснення, деякі ще не надали».

У понеділок НАЗК продовжило на місяць термін перевірки електронних декларацій членів уряду. 

Перевірка е-декларацій за 2015 рік почався у січні цього року. Згідно з нормами, перевірка має тривати 60 днів і в разі необхідності може бути продовжена ще на 30 днів. 

залишити відгук: