Кого з українців очікує шоста хвиля часткової мобілізації

мобілізація

Журналісти дізналися деякі параметри шостої хвилі часткової мобілізації, яка повинна початися після 18 червня.

За даними Генерального штабу, принципових відмінностей з п’ятою хвилею не буде. Спочатку призовники пройдуть підготовку в навчальних центрах і на полігонах, після чого будуть направлені для бойового злагодження у війська.

Основні спеціальності, які потрібні для комплектування Збройних сил, також не змінилися. Кількість людей, які будуть призвані в рамках шостої хвилі, в Генштабі не розголошують. На думку фахівців, оскільки військові не змінюють принципів мобілізаційної роботи, значить, їм знову доведеться вирішувати проблеми, що вже виникали під час попередніх етапів мобілізації. А саме – боротися з масовою неявкою призовників до військкоматів.

Як відомо, зараз ще йде п’ята хвиля, яка розпочалась 10 квітня і повинна була завершитися 8 червня. Перехід до п’ятого етапу військові не афішували, як і кількість людей, яких планується призвати. Днями стало відомо, що п’ята хвиля часткової мобілізації продовжена як мінімум до 18 червня.

Кількість військовозобов’язаних, яких планується призвати під час шостої хвилі, не розголошується і зараз (за неофіційними даними під час п’ятої хвилі закликали близько 20 тис осіб).

У Генштабі відзначають, що основні критерії громадян, які можуть бути призвані в рамках шостої хвилі, не змінилися. Залишився таким же і перелік основних спеціальностей, які цікавитимуть Збройні сили: “Це розвідники, танкісти, артилеристи, зв’язківці, сапери, механіки-водії, водії”.

Чи не буде принципових відмінностей і в порядку підготовки мобілізованих: “Військовозобов’язані будуть призвані на курси підготовки та підвищення кваліфікації, навчальні центри, загальновійськові полігони, де отримають відповідну підготовку за військово-обліковою спеціальністю, після чого будуть спрямовані на комплектування військових частин Збройних сил, де пройдуть бойове злагодження“.

Конкретних термінів початку оповіщення військовозобов’язаних у рамках шостої хвилі в Генштабі не назвали. Не розголошуються поки і терміни початку їх навчання.

З досвіду п’ятої хвилі перші мобілізовані були направлені в учебки вже 22 квітня, через 12 днів після початку мобілізації.

Відзначимо, що у військових можуть самостійно визначати, коли починати і коли закінчувати проміжні етапи часткової мобілізації. Основні її рамки вже визначені відповідним указом президента Петра Порошенка, який був підписаний 14 січня. Згідно з цим указом, мобілізація повинна триватиме 210 днів, починаючи з 20 січня.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: