Для отримання траншу кредиту МВФ необхідно прийняти нові закони

МВФ

Директор-розпорядник ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард зустрілася у Вашингтоні з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, повідомили в департаменті зовнішніх зв’язків МВФ.

Як підкреслили у Фонді, сторони обговорили поточну економічну ситуацію в країні і хід проведення реформ, схвалених програмою співпраці між Україною та МВФ.

«Також мадам Лагард висловила жаль у зв’язку з наслідками страшної пожежі і вибухів на нафтобазі під Києвом», – йдеться в повідомленні Фонду.

У свою чергу прем’єр Яценюк на своїй сторінці в соціальній мережі зазначив, що позиція уряду України зрозуміла Фонду.

«Нас розуміють і підтримують. Важливо, щоб наступного тижня парламент прийняв три закони, необхідні для отримання другого траншу МВФ, щоб програми з Міжнародним валютним фондом виконувалася. Ці законопроекти вже кілька разів обговорювалися, вони досить прості і не є політично вразливими для членів парламенту. Сподіваюся, що вже в першій декаді наступного місяця може бути засідання Ради директорів МВФ щодо наступного траншу».

Відзначимо, 8-10 червня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк перебував з робочим візитом у США. Переговори з керівництвом МВФ стали одним з ключових тем візиту. Україна і МВФ реалізують спільну програму реформ, яка передбачає виділення нашій країні 17,5 млрд дол. кредитних коштів протягом 4 років. Перший транш кредиту в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала відразу ж після схвалення програми – в березні поточного року.

У травні в Києві працювала місія МВФ, завданням якої стала оцінка економічного стану України та ходу виконання реформ. Місія за підсумками роботи погіршила свої прогнози економічного розвитку нашої країни у зв’язку з триваючою війною на сході, проте заявила про ознаки економічної стабілізації, які можуть бути основою подальшого економічного зростання, у випадку, якщо ескалація конфлікту буде зупинена.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: