Армія путлєра дуже страждає через відмову України постачати їй газотурбінні двигуни

війна

Небажання України постачати двигуни російському підприємству було визнано недобросовісними діями суміжної держави.

Російська об’єднана суднобудівна корпорація (ОСК) має намір через суд домагатися поставки раніше проплачених газотурбінних двигунів (ГТД) для російських фрегатів, повідомили в понеділок в прес-службі підприємства.

“Як відомо, політичне керівництво України в односторонньому порядку припинило будь-які відносини у сфері ВТС і припинило відвантаження продукції на адресу російських підприємств. ОСК має намір вимагати від української сторони виконання вже проплачених контрактів на поставку ВМД в судовому порядку”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що “недобросовісні дії суміжної держави” викликали тимчасові труднощі, пов’язані з оснащенням газотурбінними двигунами споруджуваних фрегатів проектів 11356 і 22350.

Фрегати проекту 11356 мають водотоннажність 4 тис. т, швидкість ходи у 30 вузлів, автономність у 30 днів, екіпажу 200 осіб. На озброєнні корабля перебувають крилаті ракети підвищеної дальності “Калібр” чи “Онікс”, артустановка калібру 100 мм, зенітний комплекс “Кортик”, торпеди калібру 533 мм, один вертоліт Ка-31.

Кораблі проекту 22350 мають водотоннажність в 4,5 тис. т, завдовжки вони 135 м і завширшки 15 м. На озброєнні фрегатів будуть: корабельна артилерійська установка А-192 “Армат” калібру 130 мм, пускові установки для 16 протикорабельних ракет “Онікс” чи “Калібр-НКЕ” і зенітний ракетний комплекс “Полімент-Редут”.

Нагадаємо, що раніше Україна відмовилася постачати турбіни для новітніх російських фрегатів проекту 22350, повідомив головний конструктор “Коломенського заводу”, на якому виробляються двигуни для таких кораблів.

Постачальник силових установок “Зоря-Машпроект” з українського Миколаєва припинив поставки в Росію у зв’язку з рішенням Ради національної безпеки і оборони України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: