Щоб відпочити влітку в Європі, не обов’язково витрачати великі гроші

відпочинок

Щоб відпочити влітку в Європі, зовсім не обов’язково витрачати нечувані суми. Благо, є чимало міст, де проживання та харчування набагато дешевше, ніж в туристичних Парижі, Римі та Барселоні. До того ж вони можуть похвалитися не менш цікавими пам’ятками.

Британська газета склала рейтинг кращих місць у Європі для сімейного відпочинку влітку. Раніше список доступних міст для європейських канікул опублікував портал бюджетних подорожей.

Ми зібрали найбільш рекомендовані в двох джерелах місця, де можна недорого відпочити, і розповідає, як туди добратися.

Санторіні, Греція

Через перманентну грецьку кризу ціни на готелі, ресторани та інші рекреаційні послуги в країні продовжують триматися на досить низькому рівні, а відпочинок у Греції перестав бути розкішшю.

Білосніжні квадратні будиночки з округлими башточками і кольоровими дахами, що спускаються до синього моря – це і є Санторіні, один з острівців в Егейському морі. Крім приголомшливих пейзажів, острів також славиться своїми морепродуктами, місцевими дуже солодкими помідорами чері, білими баклажанами, огірками, що нагадують дині і, звісно, вином.

У міні-готелях домашнього типу номер на двох можна зняти від $30 на добу, при цьому в багатьох навіть буде свій басейн. Від $60 коштує номер на двох у готелі 3 зірки з басейном і сніданками. А готель рівня 4 зірки буде коштувати від $80.

Долетіти з Києва до Санторіні і назад можна за $337 рейсами компаній МАУ і Aegean Airlines з пересадкою в Афінах.

Чінкве-Терре, Італія

Це скелясте узбережжя з мальовничими маленькими містечками на півночі Італії ще називають італійською Рив’єрою. Але, незважаючи на гучну назву, туристів тут поки зовсім небагато – в порівнянні з Сорренто і подібними місцями.

Місцеві ландшафти, разом з рукотворними терасами, що опускаються до моря, внесені до Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Але тут є не тільки скелі, а ще й піщані пляжі з приголомшливою прозоро-синьою водою.

Зняти номер на двох у маленькому сімейному готелі в декількох кілометрах від пляжу коштує від $57. Номер в готелі рівня 3 зірки на пляжі коштує від $80 на добу.

Чінкве-Терре розташоване в 85 км від Пізи. Долетіти з Києва до Пізи і назад можна за $285 рейсом компанії Lufthansa з пересадкою в Мюнхені.

Лісабон, Португалія

Одна з найбільш бюджетних європейських столиць, ціни в якій нижчі, ніж у сусідній Іспанії, на все – від проживання до харчування. При цьому Лісабон – надзвичайно атмосферне місто, що славиться старовинними готичними соборами, залишками середньовічного старого міста і неймовірною кількістю затишних кафе і ресторанів. Додайте до цього чудові піщані пляжі – і отримаєте чудовий коктейль для ідеальної літньої відпустки.

Кімнату на двох у простому готелі в центрі міста тут можна зняти за $30. Готель рівня 3 зірки буде коштувати від $60 за номер.

Долетіти з Києва до Лісабона і назад можна за $267 рейсами компаній KLM і Air France з пересадкою в Амстердамі.

Бретань, Франція

Північна Бретань ідеально поєднує в собі скелясті гори і піщані пляжі, а місцеве узбережжя, відоме як Кот-д’Амор – берег любові, може похвалитися відразу декількома відмінними пляжами. Пари з дітьми зазвичай зупиняються в селі Біник (Binic), а любителі морських активних видів спорту люблять збиратися в Ле Розаірес (Les Rosaires). Територія також славиться залишками древніх місцевих замків та історичними старими селами.

Найпопулярніша місцева форма проживання – сімейні котеджі. Невеликий котедж біля моря на 4 особи можна зняти за $600 на тиждень. Простий номер в готелі 2 зірки коштує від $40 за ніч на двох, а в готелі 3 зірки – від $65.

Долетіти з Києва в аеропорт Нанта і назад можна за $285 рейсами компаній KLM і Air France з пересадкою в Амстердамі.

Фрисланд, Голландія

Для тих, кому не подобається смажитися на пляжах, ідеально підійде мальовнича північна провінція Голландії – Фрисланд. Поруч знаходиться унікальне Ваттове море, внесене до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО як «одна з останніх масштабних природних екосистем приливної зони». Місцеві жителі і відпочиваючі досліджують околиці на велосипедах, милуючись мальовничими пейзажами, ходять на яхтах по численних затоках і вивчають архітектуру старовинних навколишніх містечок XIII століття.

Також обов’язково треба прокотитися на човнах по численних каналах столиці провінції – міста Леуварден, досліджуючи старовинні частини міста та затишні кафе.

Ніч в простому готелі в Фрисландії обійдеться від $40 за двох. А в готелі рівня 3 зірки – від $60.

Долетіти з Києва в Амстердам і назад можна за $281 рейсом компанії KLM.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: