Верховна Рада України прийняла закон №1165 про посилення ролі громадян у боротьбі з корупцією

корупція

Верховна Рада України прийняла законопроект № 1165 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами”.

Проект закону був прийнятий у другому читанні і в цілому 231 голосом народних депутатів.

Проект закону, внесений групою депутатів, пропонує створити інститут громадського звинувачення і порушувати кримінальні справи щодо корупційних злочинів за заявою громадського обвинувача.

Крім того, допускається кримінальне провадження у формі громадського звинувачення. Також пропонується зробити допустимими докази, отримані з використанням спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації та наданих громадським обвинувачем при поданні ним слідчому, прокурору заяви, повідомлення про вчинення кримінального злочину.

“Законопроект розроблений, щоб впровадити в кримінальне процесуальне законодавство інститут громадського звинувачення в сфері службових злочинів з ознаками корупційних діянь з метою отримання державою реальної допомоги громадянського суспільства у протидії корупції”, – впевнені автори ініціативи.

Нагадаємо, що раніше аудіо- та відеозаписи не могли використовуватися в суді як доказ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: