Пресконференція Махніцького, Наливайченка і Авакова про розслідування подій 18-20 лютого 2014 року

Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом масового вбивства людей у центрі столиці 20 лютого 2014 року.

Як повідомив виконувач обов’язків Генерального прокурора Олег Махніцький під час спільного брифінгу з головою Служби безпеки України та міністром внутрішніх справ, у кримінальному провадженні встановлено усіх причетних до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія, а також осіб, які організовували діяльність так званих «тітушок» під час протестних заходів.

Виконувач обов’язків Генпрокурора зазначив, що уже встановлена частина місць, де знаходились снайпери та вели прицільну стрільбу по мирних громадянах, та частина місць ще відпрацьовується.

Окрім того, слідством перевіряється версія щодо причин підпалу будинку профспілок, зокрема, про причетність до цього працівників спецпідрозділу Служби безпеки України «Альфа».

«Ця версія є основною і вона перевіряється», – наголосив Олег Махніцький. В рамках кримінального провадження досліджуються всі обставини, в тому числі не лише щодо того, хто стріляв із вогнепальної зброї, а також щодо тих, хто застосовував помпову зброю, кийки та інші недозволені методи.

залишити відгук: